Grupp: Huvudforum

Emotra - idag drar jättestudien igång !

0
Ogilla!
6
Gilla!
2014-04-14 08:34:41

Nu startar jättestudien där Emotras metod EDOR ska utvärderas av inte mindre än 19 ledande europeiska kliniker. Emotra och European Psychiatric Associations Suicidsektion, (EPA-SS) samarrangerar med start idag ett ”kom i gång” möte i Rom. Koordinator på italiensk hemmaplan är suicidnestorn, professor Marco Sarchiapone. Testning av patienter kommer att gå igång så snart godkännande från lokala etiska kommittéer erhållits.

Studiestarten innebär en jättemilsten för Emotra.

Emotras metod EDOR har alla möjligheter att markant förbättra psykiatrins traditionella uråldriga suiciddiagnostik som verkligen är i behov av ett bra hjälpverktyg .

Så fort vi får minsta pip om att klinikerna bekräftar tidigare goda studiedata så kommer vi få ett kursrally av sällan skådat slag. VD Claes Holmberg har dessutom påpekat att det kommer bli långt ifrån tyst från bolaget under den tid som studien pågår.

Helt säker på att vi om låt säga ett år kommer le åt det faktum att Emotra värderades till skrattretande låga ca. 47 miljoner kr då studien drog igång.

Emotras primära målgrupp är 10 000 psykiatriska specialistenheter. Varje klinik bedöms vara värd 100 000 kr/ år och marknadspotentialen primärt är alltså 1 miljard kronor/år.

Planen är att sedan även att sikta in sig på den offentliga primärvården vilket innebär att marknaden är inget annat än gigantisk för Emotra.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2014-04-14 09:21:30

Den är löjligt lågt värderad idag i alla fall!

0
Ogilla!
6
Gilla!
2014-04-22 08:53:14

Emotra – OK från etiska kommittéer

Förmodar att en hel del hade det fullt upp med påskbestyren i onsdags och härmed missade den trevliga informationen som gick ut från Emotra.

Bl.a kunde vi läsa att ett antal OK erhållits från etiska kommittéer och studien kan därmed dra igång omedelbart i dessa länder.

Årsstämma i Göteborg om en vecka, kanske kan framkomma ytterligare information då.

Det låga börsvärdet , (nu 46 miljoner kr) har ju påtalats ett antal gånger och ingredienserna unik produkt, global jättemarknad och mycket god möjlighet att förbättra dagens uråldriga modell gör att jag tror på en mycket trevlig kursutveckling för aktien.

Upp till toppen
Kommentera

 

Tjäna mer pengar på dina aktieaffärer

Bli medlem på Aktieguiden gratis på 30 sekunder.

Som medlem på Aktieguiden kan du:

  • Läsa träffsäkra tips och analyser från duktiga traders
  • Ställa frågor till och chatta med aktieproffs
  • Få gratis tillgång till en över miljon inlägg aktiehandel
  • Skapa egna privata forumgrupper

För att få delta i diskussionerna på Aktieguiden krävs att du verifierar ditt mobilnummer. Läs gärna mer om varför verifiering behövs.

 

Redan medlem? Klicka här för att logga in.